Рали Дакар / Рали Новини

Ценков остана без бензин, Гордън направи салто в етап 13 на рали „Дакар“

Петър Ценков преполови днешния етап на рали „Дакар“ от Наска до Писко в Перу. Българинът тръгна със закъснение сутринта, тъй като ремонтираше АТВ-то си, след което държеше стабилно темпо. За съжаление, по средата на отсечката, Ценков бе свършил бензина, тъй като се обади на Руси Русев за помощ. Когато Руси е пристигнал на мястото, Ценков вече не е бил там. Явно пилотът е намерил гориво своевременно, защото вече го виждаме да се движи напред в трасето. Току що Ценков мина 4-та контрола и скоро г оочакваме на финала.
Видео от обръщането на Гордън:


Голяма бе драмата при мотоциклетите – Марк Кома на 99,9% изгуби своята четвърта титла на „Дакар“, тъй като днес загуби много време в етапа и вече на 11 минути след Сирил Депре. Утрешният кратък етап едва ли може да обърне нещата.

При автомобилите Роби Гордън въобще нямаше ден. Американецът първо затъна в дюните, след това се обърна след скок в пясъка (зрелищното обръщане ще видите по БНТ2 днес от 23:20 часа), но успя да продължи. Впоследствие спука гума и изгуби още време. В крайна сметка Гордън завърши етапа на 10-о място, на 36 минути от победителя за деня Стефан Петерхазнел. В генералното Гордън се смъкна до 5-о място. доста от другите пилоти също имаха проблеми със затъване в дюните.

При камионите също се заформя интрига, подобна на тази между X-Raid и Hummer. Днес рабрахме, че от Камаз са подали контестация срещу Iveco, в която се твърди, че ходът на окачването при камионите на Де Рой е по-голям от допустимото. Иначе етапната победа при „големите“ бе за Каргинов (Камаз).

Повече информация очаквайте в дневника на рали „Дакар“ по БНТ 2. Днес ще започнем предаването в 23:20 часа, повторението по БНТ1 е от 0:30 часа.
Информация за етапа ще има по-късно и в сайта ни.

Comments are closed.