рали Breslau / Рали Новини

Baja Deutschland 2015: победителите

baja_deutschland_winnersПрез изминалия уикенд, добре познатата на европейските и родните оф-роудъри огромна мина край Лайпциг, Германия, бе домакин на Baja Deutschland 2015 – най-голямото европейско баха състезание, извън кръговете на световния FIA и FIM шампионат. Надпреварата, която е под „командването“ на българския оф-роуд доайен Александър Ковачев, е символично закриване на Breslau сезона, след Breslau Poland и Balkan Offroad Rallye. За съжаление, тази година български участници на старта нямаше, но пак имаше какво да се види.

Участниците бяха посрещнати от смесено време – слънчево, но след излял се дъжда, като това направи трасето разнородна смеска между прах, кал, локви и твърди отсечки. „На някои участници им се стори странно местенето на състезанието от май за октомври, но беше неизбежно заради екологичните забрани в района, които ни спираха до средата на септември. Все пак, въпреки трудната ситуация, се радвам, че толкова много състезатели дойдоха и са повече от щастливи, да застанат на старта“, заяви Алекс Ковачев преди старта.

А на арката на Baja Deutschland 2015 застанаха над 200 машини, разделени в класове за мотоциклети с тегло под и над 180 кг, автомобили с двигатели под и над 2000 куб. см, камиони под и над 7,5 тона, ATV-четириколки и SSV-бъгита. Според правилника на състезанието, мотоциклети и четириколки карат заедно своите обиколки, а след половинчасова пауза стартират заедно автомобили, бъгита и камиони. Надпреварата се проведе в два дни, като участниците навъртяха над 400 състезателни километра, разделени на няколко гигантски обиколки всеки ден.

>>вижте цялата статия в новия ни сайт АВТО OFFNews>>

Comments are closed.