Citroen_DS_Wild_RubisКонцептуалният кросоувър Citroen DS Wild Rubis ще бъде показан след броени дни на автомобилния салон в Шанхай. Серийната версия на прототипа, познат доскоро под името DSX ще се бори с конкуренти от ранга на Volkswagen Tiguan, BMW X1 и т.н.

Citroen DS Wild Rubis е на платформата на DS5 и ни загатва за скорошен сериен луксозен кросоувър (името, в превод „див рубин“, също загатва за това), който първоначално ще се появи на пазара в Китай, след което би трябвало да дойде и в Европа. Според оскъдните данни, автомобилът ще е дълъг 4,7 метра и ще се предлага както с предно, така и с 4х4 задвижване. Европейската модификация най-вероятно ще се предлага с дизел-хибридната система на PSA Hybrid4, комбинираща ДВГ с мощност 163 к.с. и електромотор с 37 к.с., отговарящ за задвижването на задните колела

Серийният вариант на Citroen DS Wild Rubis най-вероятно ще се произвежда именно в Китай, където ще бъде неговия световен дебют. Очакваната цена за Стария континент е към 39 000 евро.

Comments are closed.