Вчера бе официалната презентация на серийния вариант на европейската версия Honda CR-V 2013. Всъдеходът обещава да е най-близкия до лек автомобил средноразмерен SUV.

Произвеждания във Великобритания модел е с една идея по-дълъг от предходното поколение, но е с 300 мм по-ниска линия на покрива. Задните седалки са свалени с 38 мм, а тази на водача – с 10. От японската компания обясняват, че Honda CR-V 2013 е „перфектно балансирана между лекия автомобил и SUV“.

Предницата на всъдехода е по новите дизайнерски стандарти на марката, с голяма решетка и нова предна броня с подчертан оф-роуд стил. Задната част също е променена, с по-скосено стъкло и нови светлини.

Honda CR-V 2013 ще се задвижва от добре познатия 2,2-луитров дизел със 148 к.с., както и от двулитров бензинов двигател със същата мощност. Дебютен за модела ще е изцяло новият 1,6-литров дизелов мотор, който се очаква в началото на 2013 година. От Honda твърдят, че агрегатът ще е с СО2 емисии от едва 99 г/км.

Задвижването на новия SUV ще е на предния мост или на четирите колела, цените на новия CR-V ще бъдат обявени по-късно през годината.

Comments are closed.