АВТО 4x4 / концепции

До две години ще видим Dacia Duster пикап?

Dacia Duster се оказа абсолютен хит и се радва на много добри продажби на не един и два пазара. Сравнително бюджетният всъдеход предлага доволно възможности за цената си, особено в България, където дори е с право на данъчен кредит. В момента румънската марка се фокусира върху няколко модела – новите поколения Logan и Sandero, както и „баничарките” Lodgy и Dokker, но съвсем не е забравила Duster.

В този ред на мисли, Dacia Duster ще получи версия пикап. И по-точно две версии – с единична и двойна кабина. И двата варианта се очакват на пазара някъде през 2014 година, като ще се предлагат както с предно, така и с 4х4 задвижване. Появата на новия модел пикап ще бъде предшествана от фейслифт на самия SUV, като естествено, товарните модификации ще бъдат с новия външен вид на модела.

Все още няма детайлна техническа информация за версията пикап на Dacia Duster, но смеем да твърдим, че тя ще разполага с доказаните вече компактни двигатели на Renault, използвани във всъдехода, както и 4х4 системата на Nissan.

Comments are closed.