За очаквания супер кросоувър Eterniti Artemis се изписа много. Когато се оказа, че британският модел ще е доработена версия на Porsche Cayenne, сред автоманиаците настъпи известно разочарование. Но това, което все пак излезе на бял свят като модел се оказа доста сполучливо творение.

И как не – представеният на автосалона в Пекин Eterniti Artemis е със суперлуксозен интериор с 4 индивидуални места, който може да съперничи с този на най-шикозните лимузини. Мултимедийната система с няколко свързани iPad, хладилният бар и първокласната кожа са само част от екстрите на новия Super SUV, както сами го определят британците.

По-важното, обаче, е в техниката. Двигателят е 4,8-литров V8 с максимална мощност от над 600 “коня” и въртящ момент от 750 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 4,5 секунди, а максималната скорост надхвърля 290 км/ч.

Панелите на купето са от композитни материали и карбон, а палитрата от цветове е доста разнообразна. Eterniti Artemis е с ултра нископрофилни гуми 315/25, качени на 23-инчови ковани джанти.

“Super SUV” ще започне да се асемблира (изцяло ръчно) още през лятото и вече се приемат заявки. Цената му започва от 210 000 британски паунда за всички пазари освен китайския, за който е предвидена специална ценова стратегия. Целта е достойна конкуренция на идващите всъдеходи Lamborghini Urus, Bentley SUV и Maserati Kubang.

Comments are closed.