На автомобилния салон в Детройт бе показан концептуалният Ford Atlas, който ясно очертава близкото бъдеще на най-продавания автомобил в САЩ F-150. От Ford твърдят, че серийният вариант на концепцията ще бъде най-икономичния и екологичен пикап на американския пазар.

Стилът на Ford Atlas е доста спортен, но същевременно вдъхновен от F-250 и F-350. Голямата решетка, раздути калници и оф-роуд гумите показват, че пред себе си имаме поредния модел, конструиран по философията „Built Ford Tough“, което в свободен превод ще рече, че иде реч за жилав и способен работяга. Докато някои детайли като LED осветлението, 360-градусова камера и редица електронни системи ни подсказват, че пикапът ще е и високотехнологичен.

Що се отнася до интериора на Ford Atlas, макар всичко да е футуристично, като за концептуален модел, в кабината откриваме сходен дизайн и материали с тези на настоящия F-150, но като цяло таблото е по-ергономично, а използваните материали са по-качествени.

За задвижването на пикапа се грижи следващо поколение двигател EcoBoost с директен инжекцион, турбонагнетател и старт/стоп система. За него от Ford твърдят, че ще е с 20% по-икономичен от всички останали двигатели в този клас. За икономията ще помага и система в предната решетка, която „затваря” предницата, оптимизирайки аеродинамиката.

One Comment

  1. Много як, но за съжаление само в САЩ ще се продава :(