Easter Jeep Safari 2013 (Великденското сафари на Jeep) за пореден път ще бъде арена за представяне на уникални оф-роуд концепции, предназначени за най-големите фенове на марката. Тази година, от Jeep отново са предложили 6 брутални оф-роуд модификации, на съществуващи свои модели.

Първият „експонат” за Easter Jeep Safari 2013 е Grand Cherokee Trailhawk II. Концептът е с кърваво-оранжев екстериор, матово черен покрив и различен рейлинг. Купето е в стил SRT, джантите са 17-инчови, а гумите са 35-инчови Mickey Thompson. За задвижването се грижи 3-литров EcoDiesel V6 двигател, развиващ максимална мощност 240 к.с. и максимален въртящ момент 596 Nm.

Wrangler Mopar Recon се задвижва от 6.4-литров HEMI V8 двигател с мощност 470 к.с. Той е куплиран с 5-степенна автоматична трансмисия, която пък препраща усилието към Dana 60 преден и заден мостове. Концептът разполага още със Stinger окачване с лифт 11,5 см, LED фарове и 39-инчови оф-роуд гуми.

Wrangler Stich е наследник на концепта Wrangler Pork Chop, който дебютира на Великденското сафари през 2011 г. Той е на базата на Wrangler Rubicon, но е с по-ниско ниво на оборудване, за да се постигне по-ниска маса (1360 кг). С цел достигане на крайната си цел, инженерите са избрали карбонов преден капак, хроммолибден ролкейдж и различни алуминиеви детайли.

Wrangler Sand Trooper II е с по-грубовато излъчване. На него са монтирани усилени брони, лебедка Warn и Mopar уширители на калниците. Концептът има вентилационен покрив, LED фарове и 40-инчови оф-роуд гуми. 5.7-литровият HEMI V8 двигател развива 375 к.с. и 542 Nm.

Wrangler Flattop е с подобни модификации, но е боядисан в цвят металик, предлага сваляемо челно стъкло и хардтоп без стъкла. Интериорът също е подобрен с кожени седалки Katzkin, стелки Mopar и медни акценти.

Последният герой от Easter Jeep Safari 2013 е Wrangler Slim, който е с модифицирани брони, 5 см лифт на окачването и странични защити. Двигателят „диша“ с помощта на CAI система (такава, която засмуква повече студен въздух), а акцентите в интериора са черни кожени седалки и CB радио.

Comments are closed.