Международни / Рали Новини

И Фретине сменя рали Дакар с Africa Eco Race

CUZAC.jpgСлед като норвежкият мотоциклетист Пал Андерс Улевалсетер, заяви, че ще участва в Africa Eco Race 2015, вместо в рали Дакар, същото нещо стори още един от елитните рали-рейд пилоти. Френският ветеран Давид Фретине, станал неофициално лице на Yamaha в пустинните надпревари, ще застане на старта на маратона, следващ класическия маршрут на „Париж – Дакар“ в Африка.

За 44-годишния Фретине, Africa Eco Race 2015 ще е първото сериозно рали-рейд състезание, след като се контузи тежко преди две години на рали Dos Sertoes в Бразилия. След дългата пауза, мотористът се завръща в света на рали-рейда и на 28 декември ще го видим на старта на Africa Eco Race в Сен Сиприан, Франция. Разбира се, ако лекарите са доволни от възстановяването му.

С влизането на още едно голямо име при мотористите, ще очакваме доста интересна и оспорвана битка в Africa Eco Race 2015. Фретине, подобно на Улевалсетер, също е от топ 10 пилотите в рали Дакар, като най-голямото му постижение е третото място през 2009 година, в първото издание на рали Дакар в Южна Америка.

Comments are closed.