hyundai_enduro_1На автомобилния салон в Сеул, бе представен концептуалният SUV Hyundai Enduro. Името на градската CUV (crossover utility vehicle) лайфстайл концепция идва от Endurance, или издръжливост. И именно затова, според създателите му твърдят, че Hyundai Enduro комбинира вида на регулярен SUV с ендуро мотоциклет от най-тежките състезания на планетата.

Hyundai Enduro е проектиран да бъде партньор за хора, които живеят в модерните градове и водят енергичен и атлетичен начин на живот. С комбиниране на груби и изчистени форми, Enduro създава чувство за приключение и свобода за шофьора и пътниците.

hyundai_enduro_2Дизайнът е с интерпретация на трапецовидната решетка на Hyundai и нисък център на тежестта. Алуминиево аеро крило свързва бронята с решетката, а в профил Hyundai Enduro е с видимо повишен клирънс и интересни аеро елементи. Страничните престилки имат стъпенка за по-лесно товарене на багажника върху покрива.

Отвътре Hyundai Enduro е с интересно арматурно табло скомбинация от хоризонтални и вертикални елементи, а салонът като цяло изглежда проектиран около шофьора

hyundai_enduro_3Hyundai Enduro е дълъг 4271 мм, широк 1852 мм и висок 1443 мм. Колесната база е 2650 мм. CUV-ът ще се задвижва от 2.0-литров турбо-бензинов агрегат, куплиран със 7-степенна скоростна кутия с два съединителя. От Hyundai не казаха кога и дали да очакваме продуктова версия на концепта. Но определено това е още една концепция с уникален дизайн, след представения през есента концептуален пикап Santa Cruz.

Comments are closed.