АВТО 4x4 / премиери

Официално: това е Opel Insignia Country Tourer

opel_insignia_country_tourerСветовната премиера на Opel Insignia Country Tourer ще се състои в рамките на Международното автомобилно изложение IAA във Франкфурт през септември. За разлика от своя събрат Sports Tourer, насочен към почитателите на елегантните комби модели за семейството и деловото всекидневие, новата Insignia Country Tourer отразява вродения човешки стремеж към приключения.

Атлетичният многофункционален модел предлага повишен с 20 мм клиренс, защитни панели на дъното в предната и задната част на каросерията в комбинация с подчертаните арки на калниците и защитната облицовка в долната част на купето – всичко това допълнено с двойни ауспухови тръби. Системата за двойно предаване на Opel Insignia Country Tourer осигурява оптимално сцепление и стабилно поведение на пътя независимо от метеорологичните условия и стила на шофиране. Tя е съчетана с мощни турбодвигатели като 2.0-литровия бензинов SIDI с директно впръскване и максимална мощност 184 кВт/250 к.с. и 2.0 BiTurbo CDTI – и двата с максимален въртящ момент от 400 Нм.

opel_insignia_country_tourer-2Eлектронно управляваното задвижване 4×4 на Opel Insignia Country Tourer включва в състава си висококачествен съединител, работещ на принципа Haldex, както и самоблокиращ диференциал с електронен контрол, който осигурява добра степен на сцепление както на асфалт, така и на терени с нестабилна настилка. Системата на двойното предаване адаптира постоянно своята работа с актуалните условия на движение и състояние на пътя и съответно променя плавно и в реално време разпределението на въртящия момент от 0 до 100% между предния и задния мост, както и индивидуално между колелата на задния мост. Задвижването 4х4 се комбинира с с електронно управляваната адаптивна система на ходовата част FlexRide.

Повече за новия Opel Insignia Country Tourer ще прочетете в следващия брой на списание OFF-road.BG.

Comments are closed.