Наскоро от BMW обявиха, че скоро ще пусната на пазара модела си Х4. Компанията дори направи сериозни инвестиции в един от заводите си, който да поеме производството на новия кросоувър. С този модел, баварците възнамеряват да конкурират Range Rover Evoque, както и бъдещите Audi Q6 и Porsche Cayenne.

Досега имаше само плахи догадки, как точно ще изглежда новия BMW X6, но колегите от британското издание Auto Express, показаха много смислен рендер, който според тях е направен след събрана информация от сигурни източници, дори от самата немска фирма.

Автомобилът има доста сходни черти с останалите членове на “Х” фамилията. Отпред, кросоувърът прилича на Х3, докато отзад – на Х6. Това изглежда логично, тъй като идеята на Х4 е да бъде същото проходимо купе като Х6, но на платформата на Х3. Все пак, някои от чертите на новия модел са уникални, като решетката, предните и задните брони и предните светлини.

Освен платформата на Х3, Х4 ще използва и двигателната гама на всъдехода, като се очаква агрегатите да са куплирани с 6-степенна механична или 8-степенна автоматична трансмисия.

Comments are closed.