Rolls-Royce_SUVВ интернет се появи информация относно появата на Rolls-Royce SUV. Такъв модел е сериозно дискутиран напоследък, въпреки, че до последно е отричан официално.

Най-новата информация, относно евентуалното бъдеще на Rolls-Royce SUV гласи, че стартирането на такъв модел зависи изцяло от появата на BMW X7. Дали баварците ще се навият да произвеждат уголемен вариант на X5, също не е ясно, но инженерите на британската луксозна марка разчитат именно на него. До този момент са мислени различни варианти и платформи за високопроходим Rolls, като тази на Phantom е изключена, тъй като се счита за неподходяща. Мислено е дори и за нова, поръчкова архитектура за Rolls-Royce SUV, но идеята е била отхвърлена поради прекалено високи разходи.

Засега, само вариант за производство на BMW X7 върши работа, тъй като такъв кросоувър ще е с по-голямо междуосие и възможност за трети ред седалки, което от своя страна обещава щедро пространсто, което жизнено необходимо за британците.

Даже и да се появи X7, тогава пък ще трябва да се мисли за интеграция на V12 двигател в британския мегалуксозен вариант или пък да се заложи на V8 с битурбо. Ако всичко върви по план, новият Rolls-Royce SUV ще се появи през 2017 година, предшестван с около година от BMW X7.

Comments are closed.