АВТО 4x4 / концепции

Следващият BMW X6 ще е по-лек и по-спортен

bmw_x6_2014Кросоувър-купето BMW X6 се оказа голям пазарен успех за баварския автомобилен производител, въпреки че на пазари като българския колата изглеждаше прекалено екзотично. За да затвърди своята SAC (Sport Activity Coupe) ниша, баварската марка разработва и по-малък модел – BMW X4, а скоро очакваме и новото поколение на Х6, за което немците твърдят, че ще е доста по-спортно и по-леко от настоящото.

Новият BMW X6 ще е базиран на третото поколение Х5, което се очаква на пазара до края на тази година. Според източници от марката купето ще бъде с по-индивидуален външен вид, тъй като от BMW искат спортните им модели да имат по-различен вид от практичните. Новото купе с повишена проходимост ще е малко по-голямо иот настоящото, като намаленото му тегло ще се дължи на изцяло новата композитна метална структура. Друг прийом за олекотяване ще бъде използването на модифицирани мостове от 5-а серия на баварците.

Базовите модификации на BMW X6 2014 ще бъдат с пружинно окачване, докато за по-скъпите варианти ще се предлага самонивелиращо се въздушно. В бъдещият модел ще бъде използвана системата FlexRay, която ще предлага лесни ъпгрейди на електрониката – от тази на информационно-развлекателната система, до контрола на шасито и двигателя.

Що се отнася до двигателната гама на бъдещия BMW X6, без да е потвърдено официално, се очакват 3-литров бензинов мото, 4,4-литров битурбо, както и би и тритурбо дизелов агрегат с обем 3 литра. Много е възможна и появата на плъгин хибрид, комбиниращ 3-литровия бензинов агрегат с мощен електромотор.

Comments are closed.