Дали ще има или не Jaguar SUV беше отворен въпрос. Когато директорът по дизайна на марката Ян Колъм заяви преди година, че често се дискутира идеята за луксозен “котешки” всъдеход, всички очаквахме той да се появи до 2015 година. Това бе подхранвано от много слухове, интервюта и репортажи, но се оказа, че никой не е познал, поне за момента.

Според последното изказване на Колъм, вижданията му са променени на 180 градуса и той заявява, че в момента няма никакви планове за развитие и производство на Jaguar SUV.

“Категорично мога да заявя, че въпросът за Jaguar SUVвъобще не е на дневен ред. Имаме си марка, която прави най-добрите всъдеходи в света (Land Rover)”, казва Ян Колъм, добавяйки че има “сиви полета” на пазара, където марката може да инвестира.

Не знаем за какви сиви полета става въпрос, но можем да гадаем, че се дискутира производството на нормален автомобил с повишена проходимост от типа на Audi Allroad. Дали такъв ход ще е от полза на Jaguar или не, не знаем, но все още се чудим защо изоставиха проекта за Jaguar SUV.

Една от причините за последното решение се корени в успеха на Range Rover Evoque у подготвяните от Land Rover нови вариации по темата. Но макар BMW, Audi и Mercedes да подготвят нови SUV модели през идните години, пазарът не изглежда пренаселен и все пак има мегдан…

Comments are closed.