Subaru залага на амбициозната си стратегия Motion-V, която ще намали разхода на гориво с 30% до средата на десетилетието. Тази стратегия със сигурност ще включи и бъдещия Subaru Forester. Идеята за по-икономични автомобили е част от плана за още по-ефективни, по-сигурни и по-рафинирани коли, a  първите модели от плана ще излязат на пазара преди края на идната година.

Два модела с тази концепция вече са налице: BRZ и Outback Sport. Третата най-вероятно ще е новата генерация на Subaru Forester, прототипът на който бе засечен по време на тестове под сериозен камуфлаж. Моделната гама за 2014 г. ще се придържа към утвърдената формула на практичен SUV с добри оф-роуд характеристики и ефективни двигатели.

Тази четвърта генерация на популярния модел за пореден път ще се базира на платформата на Impreza, но ще порасне малко на ширина и дължина. Прототипът е с познатите ни вече от Impreza външни характеристики: стил на предната решетка, фаровете, страничните огледала. Интериорът също е изцяло променен. На централната конзола виждаме LCD екран на информационната система и ново управление на климатика.

Задвижването може би ще става посредством 2.5-литрова версия на третото поколение 4-цилиндрови бокстер мотори на марката, куплирани с 6-степенна механична или CVT трансмисии. За феновете на мощните версии ще се предлага 2.0-литров турбо двигател.

От Subaru заявиха, че предвиждат представянето на първия си хибриден модел през 2013 г. Той ще се базира на вече съществуващ модел, най-вероятно Forester. Технологиите и частите по електрозадвижването ще са назаем от Toyota.

източник: www.motorauthority.com

Comments are closed.