АВТО 4x4

Subaru XV получи 5 звезди за безопасност от Euro NCAP

Кросоувърът Subaru XV (XV 2.0i, LHD, европейска модификация) получи най-високата оценка от пет звезди в тестовете на Европейската програма за оценка на нови автомобили (Euro NCAP) за 2012г.

Този приз показва, че Subaru XV отговаря на най-новите изисквания на Euro NCAP. По-голямата детайлност при оценяването и стриктното му отразяване е стандартизирано през 2009 г. от Euro NCAP, която оценява следните категории: „Защита на пътуващи възрастни“, „Защита на деца“, „Защита на пешеходци“ и „Системи за безопасност“.

За да постигнат тези резултати, от Subaru допълнително са усъвършенствали своята уникална пръстенообразна усилена рама. Приложението на високоякостна стомана също е подсилено.
Тези характеристики допринасят за намаляване на теглото, за още по-висока ефективност на защита при сблъсък, независимо от посоката на удара, и разбира се подобряване на безопасността на пътниците. В автомобила са монтирани въздушни възглавници за водача и пътника до него, за коленете на шофьора, плюс странични възглавници за предните места и въздушни възглавници-завеси за предните и задните места. Изброените характеристики са подсилени с VDC (Vehicle Dynamics Control), стандартно оборудване при всички модели.

Comments are closed.