MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Технически проблеми за Печето в Гран при на Европа

motocross_grand_prix_europe_2015_2Въпреки редица технически проблеми, българският състезател Петър Петров (KTM) се нареди на 16-то място в Гран при на Европа по мотокрос, което завърши вчера на пясъчното трасе Валкенсвард в Холандия.

За разлика от съботния, неделният ден от Гран при на Европа започна перфектно за Печето, който се нареди на 8-мо място в първия манш на клас МХ2. Челната тройка окупираха Джефри Херлингс (KTM), Макс Ансти (Kawasaki) и Джорди Тиксие (Kawasaki). Нещата изглеждаха доста оптимистични, но вторият манш стартира с проблеми с джантата на задната гума още от самото начало, което бе причина и за неприятното 27 място на Петър. Именно заради гумата нашият състезател не можеше изобщо да кара и 5-6 обиколки преди края на надпреварата реши да се прибере в бокса. Така той на практика не взе точки от Гран при на Европа и за крайното класиране важат само 13-те точки от първия манш.

Другият ни състезател Майкъл Иванов (Husqvarna) също не взе точки от Гран при на Европа, но все пак това е дебютен сезон за момчето от Троян и едва второ състезание в световния елит.

motocross_grand_prix_europe_2015_1В същото време с победа във втория манш се поздрави звездата на КТМ Джефри Херлингс, който остави на цели 27.575 сек руснакът Александър Тонков (Husqvarna). Джорди Тиксие с Kawasaki се нареди на трето място.

„Като цяло съм доволен от себе си, но не съм доволен от това, което се случва. За момента обаче нещата стоят така. В първия манш потеглих добре и имах възможност дори за по-предно класиране, но към края бях изпреварен от няколко състезатели. Във втория манш имах проблем с джантата на задната гума от самото начало. Излязох 10-ти на старта, но просто нямах възможност да карам и 5-6 обиколки реших да се прибера. Следващата седмица ми предстои състезание в Англия, но не знам дали ще карам.“ – заяви Печето след финала.

Така, след Гран при на Европа Петър Петров се намира на 13-то място във временното класиране. Лидер продължава да бъде Джефри Херлингс с 222 т., следван от Дилан Ферандис (Kawasaki) – 185 и Пол Джонас (KTM) – 145 т.

Comments are closed.