АВТО 4x4 / премиери

Третото поколение Mitsubishi Outlander е в България (галерия)

Първото поколение на Mitsubishi Outlander се появи на пазара през 2001 г и се задържа до 2006 г. Автомобилът тогава бе с класическите кросоувър форми на високопроходимо комби, но у нас нямаше успех, тъй като се предлагаше само с бензинов двигател. Втората генерация, вече с вид и рамер на SUV, избор на бензинов или дизелов двигател, излезе през 2007, а преди 3 години получи фейслифт с модерната тогава за Mitsubishi решетка в стил „изтребител”.

Сега, след 11 години, е ред на третото поколение Mitsubishi Outlander, който бе представен официално през пролетта, а от края на септемви е на европейския пазар, включително и в България. Всъдеходът е с коренно нов дизайн, следващ новата философия на марката, със семпли форми и привидно по-просторен интериор.

В България новият Mitsubishi Outlander ще се предлага с два двигателя – двулитров бензинов със 150 к.с. и дизелов с обем 2,2 литра със същата мощност. Бензиновит мотор за момента е куплиран с 5-степенна механична трансмисия, а дизелът – с 6-степенна. След два месеца се очакват и варианти с автоматична скоростна кутия, а догодина и плъг-ин хибридна версия.

Доста е променена 4WD системата, която в момента отново е с 3 режима, но базовият 2WD е заменен от 4WD Eco, който макар да държи колата почти изцяло на предно задвижване, може да реагира мигновено, когато се наложи.

Повече за новия Mitsubishi Outlander ще прочетете в броя на OFF-road.BG през ноември.

Comments are closed.