Руската рали-рейд надпревара Northern Forest е единственото състезание от висок ранг, което заменя пустинните пясъци и макадама със сняг. Състезанието дори бе част от календара на Световния крос-кънтри шампионат на FIA, но миналата година не се състоя поради финансови проблеми.

Сега, Northern Forest се завърна с гръм и трясък в руския спортен календар, подобно на големия метерорит, разбил се в страната миналата седмица. Снежната оф-роуд надпревара събра руския състезателен елит, както и звезди на рали-рейда от съседни държави. Състезанието тази година е бод наблюдението на FIA и вярваме, че догодина отново ще влезе в шампионата за Световната купа.

Близо 40 екипажа застанаха на старта на Northern Forest, който се проведе недалеч от Санкт Петербург през уикенда. Участниците трябваше да се справят с над 300 състезателни километра, в обиколки тип „баха”, като преобладаващата част ан терена бе сняг и лед. Въпреки жестоката конкуренция от Латвия и Финландия, победата и този път остана в руски ръце. След успешното си представяне в рали „Дакар” 2013, пилотът на G-Force Motorsport Владимир Василиев грабна победата в люта схватка с финландеца Юни Мати Ампуй и съотборника си Виктор Воликов.

Comments are closed.