В интернет се появиха първите официални изображения на Volkswagen CrossBlue Coupe. Концепцията се доближава до модерното напоследък купе с повишена проходимост, а нейният официален дебют ще бъде на автомобилния салон в Шанхай след няколко дни.

След като представи 7-местния CrossBlue в Детройт в началото на годината, сега немският автомобилен производител залага на визията Volkswagen CrossBlue Coupe. Концептът е 5-врат кросоувър, със спортни черти и модерен дизайн. Естествено, налице са и оф-роуд орнаменти като черни предпазни брони, защити под купето, големи въздуховоди и рейки на покрива.

Макар според първоначалните скици Volkswagen CrossBlue Coupe да приличаше на купе, което ще се бори с новия BMW X4, изображенията на концепта ни карат да вярваме, че той се прицелва в Range Rover Evoque, като основен конкурент. Интериорът почти директно е заимстван от детройтския CrossBlue, като сред акцентите са кожения салон, метални акценти, дигитален инструментален панел и сериозна информационно-развлекателнa система и т.н.

Според неназовани източници, за задвижването на Volkswagen CrossBlue Coupe ще се грижи V6 бензинов двигател с турбо, подпомаган от два електромотора, като комбинираната мощност ще е 415 к.с. В електрически режим, кросоувърът ще може да изминава над 30 км, а комбинираният разход на гориво според Volkswagen е едва 3 л/100 км.

Comments are closed.