Magna Steyr представи 3-в-1 прототипа Mila Coupic. Той е шестият концептуален модел с това име и показва възможностите на фирмата за собствени разработки. Основната дейност на Magna Steyr остава производството и сглобяването на автомобили за други производители. В момента компанията прави Aston Martin Rapide, Mercedes-Benz G-class и Peugeot RCZ.

Характерното за Mila Coupic е възможността за трансформация от кросоувър в пикап или кабриолет. В обичайното си състояние колата е 5-местно луксозно возило. Електрическият му покрив се състои от текстилна и стъклена част, които могат да го превърнат в кабриолет.

Ако задната част от покрива се отвори по посока на шофьора и се сгънат задните седалки, возилото се превръща в луксозен пикап. Дори в този момент двамата пътници могат да отворят предната част от покрива и да получат открит кабриолет. Идеята на Magna Steyr е да покаже новите си разработки в областта на откритите покриви и на сгъването на задните седалки. Подобно на предишните модели Mila, този също няма да се произвежда серийно.

източник: speed-press.com

Comments are closed.