След като Volkswagen представи в Бразилия компактния SUV Taigun, дойде японски отговор, наречен Nissan Extrem. Концептът, комбиниращ елементи на спортна кола и кросоувър също прави своя дебют на автомобилното изложение в Сао Пауло, и също както Taigun е с компактни размери.

Nissan Extrem е разработен от дизайнерския от делн на японците в Сан Диего, Калифорния и е обяснен като „градски рали автомобил”, предназначен за млади двойки, прекарващи доста време в града, но и със силно влечение към аутдор изживяванията. Външният вид на автомобила наистина напомня за състезателна кола, а това в добавка с някои агресивни детайли и повишения клирънс би се харесало много на младите в Южна Америка, където на мода са оф-роуд състезания като рали „Дакар” и Dos Sertoes.

Nissan Extrem е боядисан в най-новия цвят на компанията – Solar cortex, който ще видим и в различни серийни модели. Спортният оф-роудър е обут с 19-инчови джанти, а кабината е в конфигурация 2 + 2 места.

Концептуалната разработка е създадена на базата на V-платформата на Nissan, на която лежи и компактната Micra. Според японците, тази платформа е достатъчно гъвкава, за да позволи Nissan Extrem да е със задвижване както на предните, така и на четирите колела. Евентуалната серийна версия на кросоувъра би могла да се задвижва от 1,6-литровия бензинов двигател с турбо, познат ни от Juke.

Comments are closed.