Рали Дакар / Рали Новини

Етап 11 на рали Дакар 2024: пълна драма

Етап 11 на рали Дакар 2024 определено ни показа, че най-голямото моторно състезание в света може да крие неизвестни до самия си край. В отсечката до Янбу се промениха доста неща и вече спечелени позиции паднаха.

Вече ви разказахме за голямата драма на Себастиан Льоб, който получи сериозна повреда в окачването на болида си BRX и бе на път да се откаже от етапа, губейки всичко постигнато. В крайна сметка, благодарение на частен китайски екипаж със същата машина, французинът успя да поправи колата си и рестартира участието си.

Льоб, обаче, загуби над един час в ремонти, като финишира на близо час и половина зад най-бързия. А другият голям губещ в тазгодишната надпревара е талантливият Лукас Мораес, който до днес бе трети в генералното. Бразилецът също получи повреда в своя Toyota Hilux като финишира с над 2 часа изоставане спрямо най-бързите за деня. Което го отпрати до 9-ата позиция в подредбата.

Така, от цялата ситуация успя да се възползва Гийом Де Мевиус с Toyota. Белгиецът успя да завърши втори, на 5 минути и половина зад етапния победител Герлен Шишри, също с Toyota.

Третото място на Карлос Сайн за деня, който финишира само с 3 секунди разлика след Де Мевиус, го бетонира като водач в генералната подредба при автомобилите след етап 11 на рали Дакар 2024. Де Мевиус е на час и 27 минути зад Матадора, а Льоб пък е трети, на почти 8 минути зад белгийския пилот. Етапният победител Шишри пък, е на малко над 7 минути зад Льоб, така че утре, в последния ден на рали Дакар 2024, ще се решава битката за второ и трето място.

Цялата драма от етапа вижте в Авто Офнюз: https://auto.offnews.bg/news/Motosport_7/Golemi-drami-v-predposledniia-den-na-Dakar-2024_40301.html

Comments are closed.