Рали Дакар / Рали Новини

Етап 5 на рали Дакар 2024 размести класиранията

Етап 5 на рали Дакар 2024 изглеждаше като глътка въздух за участниците с дължината си от едва 118 километра. Отсечката до Шубайта, която вкара маратона в пустинята Руб ал Хали, обаче, бе гарнирана с изтощителен над 500-километров преход и успя да предложи някои изненади.

Пабло Кинтания донесе поредна етапна победа за Honda и първата за себе си в тазгодишната надпревара. Само с 37 секунди разлика втори се класира съотборникът му Адриан Ван Беверен, а челната тройка дооформи Тоби Прайс с КТМ.

Благодарение на шестото си място за деня, Рос Бранч от тима на Hero се завърна на чело на генералното класиране при двуколесните. Бранч измести Начо Корнехо (Honda), който финишира отсечката с едва 11-о време и вече е втори в подредбата. Трети във временната подредба продължава да е Рики Брейбек (Honda), а водещото трио леко започва да се откъсва от останалата част на най-бързите в класа.

Марсело Медейрес бе най-бърз при ATV-четириколките, като изпревари с около минута и половина Александр Жиру и с още минута Мануел Андухар. В генералното, обаче, позициите на тримата са реципрочни, като Андухар води с 20 минути на Жиру, а Медейрес е на минута зад действащия шампион от Франция.

Какво стана при автомобилите, камионите и бъгитата в етап 5 на рали Дакар 2024 вижте в Авто Офнюз: https://auto.offnews.bg/news/Motosport_7/Rali-Dakar-2024-etap-5-zatishie-pred-buria_40196.html

Comments are closed.