Рали Дакар / Рали Новини

Етап 9 на Дакар 2024: Льоб навакса на Сайнц, но с малко

Етап 9 на Дакар 2024 върна състезателите там, където започна всичко – в АлУла. Отсечката, включваща 417 километра срещу хронометъра, промени терена към предимно каменист, както бе и в началото. В допълнение, навигацията бе доста технична.

Отново неприятен ден за Насър Ал Атия в тазгодишната надпревара. След като бе меко казано бесен от неустойчивостта на болида си BRX Prodrive в етап 8, сега тезата на катареца се потвърди. Скоро след като стартира в отсечката, Насър се върна обратно на пътя, заради пореден технически проблем. На екипа на BRX той заяви: „Съжалявам, не искам да седна отново в тази кола. Реших да дойда и да ви благодаря, но си отивам вкъщи. Ако не бях Насер Ал Атия, ок, бих приел да продължа. Тази година в Дакар научих нещо важно и мисля, че това нещо няма да се случи отново“.

Етап 9 на Дакар 2024

Остава да разберем дали действащият шампион при автомобилите в „Дакар“ все пак ще продължи програмата си с Dacia, както бе планирал, тъй като болидите на румънската марка до голяма степен ще са базирани именно на BRX Prodrive машините, с който той и Себастиан Льоб участват сега.

Споменавайки Льоб, той бе искрено учуден от поредните проблеми на съотборника си. И за разлика от ал Атия, нямаше никакви драми и успя да вземе своята трета поредна и общо четвърта етапна победа в рали Дакар 2024. Французинът изпревари Карлос Сайнц с малко над 4 минути, като така разликата между двамата в генералното намаля до 20 минути и половина. Трети за деня се класира Матьо Серадори, на малко по-малко от 5 минути зад най-бързия. Серадори държи петото място в общата подредба, но към момента изглежда извън сметките за финалния подиум.

Още подробности за етап 9 на Дакар 2024 вижте в Авто Офнюз: https://auto.offnews.bg/news/Motosport_7/Liob-atakuva-Sajntc-v-etap-9-na-Dakar-2024_40262.html

Comments are closed.