Рали Дакар / Рали Новини

Себастиан Льоб най-бърз в етап 4 на рали Дакар 2024

Себастиан Льоб успя да вземе първата си етапна победа при автомобилите в рали Дакар 2024. Пилотът на BRX бе безкомпромисно бърз и точен, като на финала успя да надвие Язид ал Раджи (Toyota) с малко над минута. И докато 9-кратният WRC шампион се изкачи до 6-ото място в генералното, от саудитския пилот продължава да държи лидерството в класа, увеличавайки разликата си с Карлос Сайнц (4-и в етапа) от тима на Audi.

Силен ден имаше и Насър Ал Атия. Настоящият шампион при автомобилите финишира трети, като само 14 секунди не му достигнаха да запише двойна етапна победа за тима на Prodrive и BRX. Катарецът вече държи и третото място във временната подредба, с малко над 11 минути изоставане от Ал Раджи.

Неприятната изненада за деня бе отпадането от битката за призово място на Сет Кинтеро. Дебютиралия за тима на Toyota американец получи сериозен технически проблем скоро след старта на етапа. След като над 2 часа и половина се бори да отстрани проблема, Кинтеро в крайна сметка приключи етапа по асфалт. Това му осигури 15 часа наказание и изпари надеждите му за силово представяне.

Извън победата на Себастиан Льоб при автомобилите в етапа, доста интересни неща се случиха и в останалите категории. Вижте повече в Авто Офнюз: https://auto.offnews.bg/news/Motosport_7/Sebastian-Liob-specheli-etap-4-na-rali-Dakar-2024_40186.html

Comments are closed.