MOTO & ATV

Теодор Кабакчиев стана заводски пилот на Sherco

Теодор Кабакчиев – най-добрият ни ендуро пилот, стана стана заводски пилот на Sherco. Спортното подразделение на френския мотоциклетен производител обяви новото си попълнение, като Тео ще кара редом с Марио Роман.

За феновете на екстремните мотоциклетни офроуд състезания, Теодор Кабакчиев е изключително познато име. 25-годишният пилот от Габрово е неколкократен шампион от българския ендуро шампионат. Има победи и призови места и в редица от големите международни състезания, където е един от малцината незаводски пилоти с подобни резултати.

Джордан Курвал, мениджър на Sherco Factory Racing Team заяви: „Много съм щастлив да приветствам Тео в отбора ни, той е обещаващ млад талант в света на хард-ендурото. В последните два сезона се представи изключително, смесвайки се с най-големите претенденти в различни надпревари. Ще се опитам да го напътстваме и да му помагаме да постигне победи“.

На свой ред Кабакчиев заяви: “ Много съм щастлив. Вярвам, че това е следващата стъпка по пътя на прогреса. Sherco Factory Racing Team е пълен с хора, обсебени от мотоциклетите и мотоспорта. С тях имаме много общо, обичам това! Целта ни е да издигнем Sherco на върха на спорта“.

Сред многобройните успехи на Теодор Кабакчиев в света на екстремното ендуро са постижения като световната титла на суперендуро шампионата в зала в клас Junior през 2020, няколко поредни титли от българския ендуро шампионат, класиране в топ 10 на легендарното Erzberg Rodeo, подиуми в Red Bull RoManiacs и редица други.

Тео и Sherco ще направят общия си дебют на надпреварата Ales Trem Extreme Enduro във Франция на 27-28 януари. След това очакваме габровския талант като част от световния елит, който ще вземе участие в историческия кръг от Световния шампионат по суперендуро, който ще се проведе в края на февруари в софийската „Арена София“.

Comments are closed.