Рали Дакар / Рали Новини

Ветеранът Пауло Гонсалвеш загина на рали Дакар 2020

Португалският пилот на мотоциклет Пауло Гонсалвеш е починал днес, по време на седмия етап на рали Дакар 2020. Пилотът на Hero Motorsports е паднал на 276-ия километър в отсечката, а пристигналият на мястото медицински екип е установил сърдечен арест.

Гонсалвеш е откаран незабавно с хеликоптер в болница, но за съжаление лекарите само установили смъртта на 40-годишният пилот от Португалия, който участваше в своето 13-о рали Дакар.

Пауло Гонсалвеш е един от най-опитните мотоциклетисти не само в “Дакар”, но и в света на рали-рейда. Дебютът му в пустинния маратон е през 2006 година, когато състезанието се провеждаше в Африка. От тогава пилотът не пропуска участие, карайки за някои от най-големите отбори в надпреварата.

Най-доброто си представяне в рали „Дакар”, Гонсалвеш направи през 2015 година, когато завърши на второ място в класа на мотоциклетите. Португалецът има и няколко класирания в челната десетка на маратона, а през 2013 година стана световен крос-кънтри шампион.

От тази година Пауло стана водещ пилот на тима Hero Motorsports. Допреди ужасното събитие, Гонсалвеш се движеше на 46-о място в генералното, заради проблеми в етап 3. Най-доброто си постижение записа в 4-ия етап, където финишира веднага след пилотите от челната тройка.

Изказваме искрените си съболезнования на близките на Пауло, който винаги ще остане в сърцата ни.

Comments are closed.