Outdoor / къмпинг

Къмпинг и караванинг експо 2022: премиерите

Къмпинг и караванинг експо 2022 – най-голямото събитие в сферата на къмпинга, караванинга и аутдор ще подслони над 50 изложители. Те ще покажат нови модели ваканционни превозни средства, туристически автомобили, палатки, оборудване и аксесоари, които до този момент не са показвани публично в България. Посетителите на изложението ще имат уникалната възможност да видят на живо последните тенденции в бранша в периода от 15 до 17 април на паркинга на Метро София 1 на бул. Цариградско шосе.

Ето някои от тях:

Българската стартъп компания Contempo Mobile ще покаже за първи път публично протопит на своята каравана Made in Bulgaria. Караваните “Контемпо” са с характерен дизайн, усилена конструкция и увеличена топлоизолация спрямо масовите производители. Всеки клиент може да избира поръчкови параметри като размери, дебелина на стените, вътрешно рапределние, оборудване и много други.

Сред българските каравани на Къмпинг и Караванинг Експо 2022 ще бъде и ZAVET Z1. Това е истинска офроуд каравана, изцяло проектирана и построена в България. ZAVET Z1 е компактна, лека, но достатъчно здрава, за да ви следва навсякъде, където пожелаете да отидете. Най-голямото й предимство, е, че може да бъде теглена от всяко превозно средство, защото тежи само 650 кг. Това е каравана, която винаги е готова за път, без да губите ценно време за опаковане.

Vagabond Home – българската палатка за кола ще бъде представена на изложението. Изцяло разработена и конструирана в България, сновните идеи на дизайна ѝ са да бъде уютна, времепестяща, мобилна и устойчива на метеорологични условия. Съчетава предимствата на палатка за кола и двуслойните експедиционни палатки. Смело може да кажем,че Вагабонт хоум е първата двуслойна палатка за кола! Двата слоя плат създават естествена вентилация, топлоизолация и предотвратяват конденз.

И още един експонат Made in Bulgaria – teardrop караваната Ranilu-G. Това е компактна, мобилна каравана, подходяща и за автомобили с по-малки двигатели. Ranilu-G разполага с малка кухня, оборудвана с мивка, хладилник, акумулатор 80Ah с опция за монтаж на соларен панел, спално помещение с матрак 134/190 см, шкафчета и рафт за дребни вещи, контакти и USB.

Кемпери

Германската премиум лукс марка кемпери MORELO дебютира в България на Къмпинг и караванинг експо 2022. Всички фенове на луксозните превозни средства ще имат възможност да видят на живо MORELO LOFT, модел 2022 г. Кемперът ще пристигне на изложението директно от фабриката в Германия. MORELO е марка луксозни кемпeри с модерен и стилен дизайн, много удобства и разбира се, високо качество на материалите и изработката. Всичко това ги прави едни от водещите в света.

Къмпинг и караванинг експо 2022

Кемпер Център Hymer България ще покажат на живо нови модели на култовата германска марка кемпери Hymer. Сред тях са Hymer Master Line B ML 880 I, Hymer MC T 680, Hymer MC I 680 и Hymer 4X4 Grand Canyon S CrossOver. На изложбената площ на Кемпер Център Hymer България ще могат да бъдат видяни още и Burstner Delfin 732 G Harmony Line и Rimor EVO 95 PLUS.

Dimbo ще покажат новите модели на Laika, всички 2022 година, на най-новото шаси Fiat. Това са напълно интегрираните луксозни модели на 7.00 и 7.40 метра – Ecovip H3109 и Ecovip H4109, които са в различни комбинации със 140 или 160 к.с., с ръчна или автоматична 9-степенна скоростна кутия. Това са модели с две отделни легла, с възможност за преобразуване в голяма спалня и падащо легло в предната част. Премиера за България ще бъде и още Laika Ecovip H3110 с цяло легло в задната част и предно падащо легло.

Автомобили

На „Къмпинг и Караванинг Експо“ в България ще дебютира седмото поколение VW Multivan. Новият Multivan е универсален, мултифункционален автомобил, който може да се адаптира към безбройни концепции за мобилност. Екстериорът и интериорът са напълно преработени, без да се изневерява на характерното ДНК за Multivan. За първи път в гамата от задвижващи агрегати присъства и plug-in хибридна система – Multivan eHybrid. Новият Multivan предлага до седем на брой индивидуални седалки и може да бъде поръчан в трите версии на оборудване „Multivan“, „Life“ и „Style“. Ще го видите на щанда на Volkswagen Лекотоварни автомобили.

По случай навършването на 25 години от пускането на пазара на първия Forester през 1997 г. Subaru ще покажат на Camping & Caravaning Expo обновения модел с освежен дизайн и подобрени характеристики. Новият Subaru Forester е оборудван със система за задвижване на всички колела Symmetrical AWD, хибридна система e-BOXER и трансмисия Lineartronic CVT.

Къмпинг и Караванинг Експо 2022 се провежда от 15 до 17 април 2022 г. на паркинг на хипермаркет Метро София 1 на бул. „Цариградско шосе“. Входът е свободен. Организатор на изложението е Camping.bg, а медийни партньори са: Българско национално радио, списание Explorer, уебпортал BGtourism, OFFroad-Bulgaria, Autoclub.bg и auto motor und sport България.

Comments are closed.