За 45 дни Александър Костадинов и Росен Михайлов ще предприемат експедиция с Land Rover Defender, изминавайки близо 20 000 км през Египет, Судан, Етиопия, Кения, Танзания, Замбия, Намибия до ЮАР.  Началната точка е Александрия (стартирайки от София и траспортирайки автомобилa с контейнер) в Египет, а крайната е Иглен нос – най- южната точка на Африка, с финиширане в Кейп Таун.

Епичното пътуване е предизвикателство към машината, екипировката и волята на екипа, но и отлична възможност всички те да стигнат отвъд предела на възможностите си, пресичайки най-изискващия и труден континент на планетата. Предизвикателство е към самите участници, изкарвайки ги от зоната им комфорт, към способностите им да се справят с препятствията по пътя, както и да отразяват видяното и преживяното, предавайки духа на Африка.
Експедицията е и предизвикателство към всеки един от нас, търсещ позитивизъм, приключение и пионерски дух. Основнитe послания на експедицията са:
- „Откритията зависят от теб” – приключенията и изследванията могат да се случват навсякъде, без значение от възможностите на всеки.
- „Смяна на гледната точка” – светът е огромен и различен ако го погледнеш от друг ъгъл. И е страхотен, за да не му се радваш всеки ден.
- „Да споделяш пътуването” – да преживяваш и да се свързваш с другите и да се учиш от тях – местни и виртуални хора и да вдъхновява останалите да се включат.
•    „Експедицията като активатор” –  всеки има своите пътувания, само трябва да излезеш и да ги реализираш.

Експедицията ще има за цел и да създаде по-добра информираност в България относно предизвикателствата в Африка – достъп до годна за пиене вода, образование на децата и борба с глада. От друга страна, тя ще потърси друга гледна точка за стандарта на живот в България, за нещастието ни като нация, за апатията и откривателското у всеки от нас. Като част от мисията й, експедицията ще дари учебни помагала и пособия на училище в Етиопия.

Пътешествието се осъществява в партньорство с Land Rover & Moto-Pfohe, Виваком и Виктория ЗПАД. Виваком осигуряват част от комуникациите в далечна Африка, както и подходящо комуникационно оборудване. Виктория поемат застрахователния риск на автомобила, който е значително по-различен от рисковете за един автомобил в Европа или България. Land Rover подкрепят експедицията с натрупано през годините ноу-хау, логистична поддръжка, както и финансова подкрепа за най- голямото предизвикателство пред подобен екип в България. Чрез своя официален представител Мото-Пфое, екипът може да разчита на всички местни ресурси и помощ.

Автомобилът за експедицията е стандартен Land Rover Defender – по думите на участниците, единствената  и най-подходяща машина в света за подобна експедиция. Най-големите особености са екипировката за смяна на гуми – 3 резервни гуми с джанти, 4 вътрешни гуми, кит за залепване на 24 спуквания, специален крик и компресор. Автомобилът не е подлаган на допълнителен тунинг или преработки освен монтаж на оригинални аксесоари като шнорхел и защита на двигателя.

Land Rover Defender е с уникална харизма. Създаден през далечната 1948 г. той е предназначен за хора, които не познават граници. Алуминиевото му купе, уникалните способности и дългогодишни традиции го правят търсен за онези, които изискат най-много. Любопитен факт е, че 80% от първите произведени автомобили Defender от 1948 г. са още в движение.

Снимки, дневник и текстове относно това пътешествие, всеки ще може да открие на сайта на експедицията www.six-a.net , както и във facebook (Six A) & twitter (@SixAjourney). Сайтът ще бъде обновяван всеки ден или когато има достъп до интернет. Освен снимки и дневник, на сайта ще се публикуват и материали относно природата на континента, животът на местните хора, както и евентуалните корелации със съвременна България. Читателите ще могат да споделят мнения и съвети и да са в контакт с участниците.

Експедицията ще стартира в началото на октомври от град Александрия в Египет. През Гиза и Луксор, екипът ще влезе в Судан през най- големия африкански язовир. Преминавайки през Сахара, ще посети част от останките на Нубийското царство, столицата Хартум и ще влезе в Етиопия. Освен Лалибела, известна със скалните си църкви и комплекси, експедицията ще премине и през Аксум и Адисабеба. В Кения предстои едно от най- големите изпитания за автомобилa – преход през път без път, където средната скорост е под 20 км/ч, а спуканите гуми са ежечасно предизвикателство. След езерото Накуро, екипът ще премине през Серенгети и Нгоро Нгоро в Танзания, както и водопадите Виктория -  най- известната природна забележителност в Зимбия. Следва Намибия, западното крайбрежие на Африка и пустинята Калахари с най-високите дюни в света. Епичната експедиция ще завърши в Южна Африка с достигане крайната  цел на експедицията – Иглен нос. Планирания маршрут можете да намерите на адрес: http://goo.gl/maps/qW5Sz .
От най- южната точка на на континента, експедицията ще хвърли бутилка с послание на всички фенове във фейсбук, решили да изпратят своя глас от края на света.

Тази експедиция е част от цялостния проект за пътувания до Азия, Северна и Латинска Америка, Австралия, а може би и Антарктика. От там и името на проекта – six-A (шест А). При успех с експедицията до Африка, следващата се планира да е от София до Пхенян отново с Land Rover Defender.