bmw_x4_conceptОфициални снимки и предварителна информация за BMW X4 бяха разпространени в интернет. Кросоувърът, който в момента е на ниво предпроизводствен прототип, ще отбележи своята световна премиера на автомобилния салон в Шанхай в края на месеца.

bmw_x4_concept (2)Типично в стила на баварската марка, BMW X4 се явява спортна купе-версия на X3, така, както Х6 е купе вариант на Х5. В този ред на мисли, новото Sport activity Coupe е взаимствало солидна част от формите и дизайна на Х6, но все пак се открива и известен индивидуализъм. В предната част забелязваме характерната бъбрековидна решетка, която е завършена с нови предни фарове с LED-светлини и триизмерни дневни светлини. Под тях се намират масивни въздухозаборници, решени в черен мат и с хромирани акценти. Страничният профил силно напомня на този на Х6, а отзад има нови светлини, двойни ауспуси и броня с протектор отдолу.

bmw_x4_concept (1)Няма официална информация за двигателя на концепцията , но за серийния BMW X4 се очакват двулитров TwinPower агрегат с 240 к.с. и 352 Нм, както и трилитров 6-цилиндров с 300 к.с. и 406 Нм. Дължината на новия модел е 4648 мм, широчината 1915 мм, а височината – 1622 мм.

Comments are closed.