MOTO & ATV / Мотокрос Новини

Дебют за Тади Блазусяк в рали-рейда на Dakar Series Desafio Litoral

Тади Блазусяк ще вземе участие в предстоящия маратон Desafio Litoral, който се организира от A.S.O. като част от така наречените Dakar Series. Надпреварата, която ще се проведе в Аржентина следващата седмица,  ще бъде дебютно рали-рейд състезание за полската ендуро звезда от тима на KTM.

Desafio Litoral ще предложи 6 състезателни дни и над 1600 км в аржентинските провинции Мисионес, Кориентес и Чако. За южноамериканската си авантюра Тади Блазусяк ще разчита на помощта на своя съотборник и приятел – четирикратният победител в рали “Дакар” Сирил Депре.

След участието си в Desafio Litoral Тади ще вземе участие и в 6-ия кръг на Световния ендуро шампионат в Швеция и евентуално в кръг 7 във Финландия. В EWC Блазусяк традиционно участва в най-оспорвания клас Е2, но тази година KTM го “командирова” в американския ендурокрос шампионат.

За дебюта си в крос-кънтри надпреварите Тади заявява: “Едно нещо е сигурно – да участвам в Desafio Litoral ще е едно адско приключение за мен. Наистина нямам търпение да се пробвам в първото си рали и да прекарам 6 уникални дни в Аржентина. Исках да поддържам форма, дори когато не участвам в ендурокрос шампионата и да пробвам нови неща. Участието ми в ралито определено ще ме поддържа свеж и ще ми достави нови предизвикателства.

На този етап, Desafio Litoral ще е единственото ми рали и все още нямам планове за участие в “Дакар”. Това ще е една невероятна седмица, където най-голямото ми предизвикателство ще е да използвам роудбука и ще отнеме време да свикна с него. Прекарах известно време със Сирил Депре, който ми даде насоки за основните неща при използването на роудбук, както и най-важните моменти при управлението на по-големия рали мотоциклет. Невероятно е, машината се кара доста лесно и приятно. Това си е 40-кубиков ендуро мотоциклет с някои екстри и допълнително оборудване. Малкото време, което прекарах зад кормилото ми поднесе много емоции и забавление. Затова съм изключително нетърпелив да стартирам”.

Comments are closed.