Международни / Рали Новини

Депре и Теранова начело след етап 4 на Desafio Litoral (галерия/видео)

Състезанието Desafio Litoral, част от Dakar Series, отново тече с пълна сила, след като се наложи организаторите да отменят етап 3 и да съкратят етап 2 заради проливни дъждове в Аржентина.

Етап 4 на надпреварата от Гоя до Кориентес бе с дължина от 427 състезателни километра, характерен с изключително бързи отсечки. Това позволи на участниците да поддържат изключително висока средна скорост, което пък доведе до размествания в челото на някои категории.

При мотоциклетите, четирикратният победител в “Дакар” Сирил Депре (KTM) вчера запази лидерската си позиция в етапа пред поляка Якуб Пржигонски, също с KTM. Така са подредени и в генералното. Трети за деня бе дебютантът Тадеуш Блазусяк, но в генералното изостава и е на 22-ро място. Много по-тежка бе съдбата на основния конкурент на Депре Франциско “Чалеко” Лопез, който имаше претенции за победа, но заради повреда във втората половина на отсечката трябваше да прекрати участието си в Desafio Litoral.

При автомобилите, Орландо Теранова (X-Raid BMW) излезе начело на класирането, вземайки етапната победа. Нани Рома, който бе начело преди това, загуби много време на етапа заради проблем със скоростната кутия на своето Mini All4 Racing и завърши трети, но в генералното е втори след Теранова, макар и с пасив от 32 минути. Втори за деня и трети в генералното е третият представител на X-Raid – Борис Гарафулич от Чили.

>>ВИЖТЕ НОВИЯ БРОЙ 98 НА СПИСАНИЕ OFF-ROAD.BG>>

Comments are closed.