Nissan TeRRA SUV Concept ще бъде звездата на японската марка по време на автосалона в Париж. И тъй като настроенията за тазгодишното изложение са за нулеви емисии, Nissan са работили по темата и ще представят прототип на електрически всъдеход с горивни клетки.

Футуристичният Nissan TeRRA SUV Concept е втори концепт на всъдеход, след представения през пролетта в Женева Hi-Cross. Разработката ни демоснтрира едновременно две от най-силните страни на Nissan – здравите кросоувъри и иновативните електромобили. Предницата е запазила стила на SUV моделите на Nissan Juke и Rogue, а останалата част от купето прилича повече на настоящия американски Xterra.

 

 

Nissan TeRRA SUV Concept е с иновационна 4х4 система, комбинираща задвижване на предния мост като на серийния електромобил Leaf и отделни електромотори за всяко от задните колела, които се активират при нужда от сцепление.

Без съмнение това, което GM правят с Volt, радва Nissan и японците целят други пазари, които да покрият с Leaf технологията си, като по този начин ще възстановят по-бързо инвестираните в проекта пари. Очаквайте повече информация след официалния дебют на Nissan TeRRA SUV Concept на автоизложението в Париж.

Comments are closed.