Новият премиум корейски SUV – Ssangyong Rexton W, бе представен за първи път на автоизложението в Бусан, Южна Корея. Rexton W е трета генерация на популярния дори и в България всъдеход. Предшествениците му Rexton и Rexton II са носители на наградата „Top 1% Korea“.

Фокусирайки се върху изискванията на клиентите, Ssangyong Rexton W е със страхотен интериор и ще разполага с добри оф-роуд възможности. Симетричната структура на интериора комбинира сигурност при шофиране и комфорт при возене. За предостатъчния обем няма защо да се коментира, все пак е SUV.

Моделът ще се задвижва от XDi200 LET (Low End Torque) дизелов двигател, който ще предлага добра ефективност и ниски нива на шум и вредни емисии. В комбинация с мотора ще работи 5-степенна автоматична скоростна кутия, ползвана от Mercedes.

Като резултати се очакват стойности около 7,5 л/100 при извънградско шофиране, с около 20% по-добри от тези на предишните генерации. Автоматичната кутия ще работи за понижаване на разхода, държейки двигателя в диапазона на максималния въртящ момент (от 1500 до 2800 об/мин).

Comments are closed.