cyril_despres_dakar_2014Когато KTM обяви отбора си за рали „Дакар” през март и петкратният победител Сирил Депре не фигурираше в него, запознати твърдяха, че французинът ще облече екипа на Honda. Голяма грешка!

След 12 години служба в КТМ, на които донесе 5 титли и общо 10 подиума, днес официално бе обявено, че Сирил Депре ще атакува „Дакар” 2014 като част от тима на Yamaha, по-точно Yamaha Motor France, френското подразделение на японците, което ги представлява официално в оф-роуд събития. Най-успешният рали-рейд мотоциклетист за последното десетилетие подписа с новия си отбор само няколко часа преди Honda да обяви плановете си за пустинния маратон на пистата Мугело в Италия.

Депре ще щурмува рали „Дакар” с Yamaha YZF450, а негова „водоноска” ще бъде сънародникът му Микаел Метж, който имагодишен опит в ендурото и е сред младите надежди в рали-рейда. Ще ви припомним, че доскорошният „оръженосец” на Сирил Депре – Рубен Фариа, преподписа с КТМ.

Програмата на френския шампион преди „Дакар” 2014 включва участия в състезанията Desafio Ruta, Dose Sertoes, „Мароко” и др.

На кои пилоти ще заложи Honda ще ви разкажем утре.

cyril_despres_dakar_2014-2

Comments are closed.