АВТО 4x4 / концепции

Jeep Compass в пенсия през 2014 г., Chrysler Town & Country става SUV

Chrysler възнамерява да прекрати производството на компактния SUV модел Jeep Compass през 2014 година. Също така, вместо минивана Chrysler Town & Country ще бъде пуснат нов компактен кросоувър.

Това съобщи вчера шефът на Fiat и по съвместителство на Chrysler Серджо Маркионе. Промените в моделната гама на американската компания са свързани с намеренията на мениджъра, тя да изгради собствен облик и да разнообрази гамата си. В момента, много от моделите практически дублират други. Така, Town & Country е много близък с Dodge Grand Caravan, а Jeep Compass силно напомня Patriot.

От септември 2014 г. вместо минивана ще бъде пуснат копактен кросоувър (вероятно със същото име). „Днес разглеждаме няколко варианта за заместник на Compass“,  съобщи Маркионе. Той обаче не разкри никакви подробности за споменатите кандидати, но в същото време заяви, че в момента компанията се занимава  с разработването на Dart SRT. „Вече взехме решение за старта на производството на модификацията”, подчерта Маркионе: „Единственият въпрос, който остава, е за работния обем на автомобила“.

Източник: агенция Speed-press.com

Comments are closed.