Volkswagen Taigun е нова концепция на немския автомобилен производител, даваща ни представа как би изглеждал следващият компактен SUV на марката, който ще е позициониран доста под Tiguan. Концептуалното возило бе показано по време на автомобилния салон в Сао Пауло, Бразилия.

Volkswagen Taigun е с наистина впечатляващ оф-роуд дизайн, въпреки компактните си размери. Автомобилът е с черни брони, защита на двигателя и възлите под купето и 17-инчови лети джанти. Предницата силно напомня за батковците Tiguan и Touareg, а цялостната визия излъчва доста повече оф-роуд от гореспоменатите.

Интериорът, макар да е футуристичен, подобно на всички концептуални предложения, загатва за семпла подредба с изчистен дизайн в евентуален сериен автомобил. Най-забележима е информационно-развлекателната система, както и духалките на климатика с интегрирани бутони за управлението на охлаждането и отоплението.

Задвижването на Volkswagen Taigun е поверено на еднолитров TSI турбо бензинов двигател с мощност 110 к.с. и въртящ момент 175 Нм. Агрегатът позволява тежащият 985 кг кросоувър да ускори от 0 до 100 км/ч за 9,2 секунди и да развие максимална скорост от 186 км/ч. Комбинираният разход на мъника е 4,5 л/100 км.

Comments are closed.