Представеният на международния автомобилен салон в Детройт концепт Nissan Resonance демонстрира бъдещото развитие на кросоувърите на марката. Освен това, кросоувърът най-вече дава представа за следващото поколение на луксозния Murano.

Аеродинамичният дизайн на концепцията е дело на американското студио на Nissan Сан Диего, Калифорния под ръководството на Широ Накамура. Линията на концепцията се нарича V-Motion, и това „V-образно движение“ започва от радиаторната решетка и свършва и преминава нагоре към капака. То е подсилено и от яркия оранжев цвят на каросерията и огромните 22-инчови хромирани джанти.

Хибридното задвижване на Nissan Resonance съчетава 2,5-литров 4-цилиндров двигател с вътрешно горене с електрически мотор/генератор, свързан с фирмената безстепенна трансмисия Xtronic. Литиево-йонните батерии са ламинирани за повече компактност.

Плаващ инструментален панел на конзолата, графично многослойно представяне на функциите на информационно-развлекателната система, като най-важните са най-отгоре, всичко това наистина изглежда доста футуристично. Въпросът е коя от тези технологии ще влезе в бъдещия Murano.
Източник: Speed-press.com

Comments are closed.