АВТО 4x4 / премиери

Още детайли за новия Range Rover (галерия + видео)

Малко след като пуснаха първата информация за новия Range Rover, от Land Rover разкриха повече детайли за новото поколение на аристократичния SUV, преди световната му премиера на автосалона в Париж другия месец.

Най-важната промяна в сравнение с предходната генерация е използването на изцяло ново алуминиево купе, намалило теглото на всъдехода с 420 кг. Новият Range Rover има 100 мм по-дълга колесна база, както и по-големи надвеси отпред и отзад. Макар според британците всяка повърхност от четвъртото поколение на всъдехода да е изцяло нова, виждаме, че той следва стила и визията на предшественика си.

Клиентите ще могат да избират между три двигателя за новия Range Rover – 5-литровия V8 Supercharged бензин, 3-литровия V6 дизел (познат и от Discovery), както и ревизирана версия на 4,4-литровия V8 дизел. Агрегатите ще са стиковани с 8-степенна автоматична трансмисия ZF, а както споменахме по-рано, 4х4 задвижването ще се подпомага от новото  поколение система Terrain Response 2.

В интериора на новия Range Rover, виждаме вдъхновение от предходното поколение, с голям TFT дисплей, представящ показанията на километража, оборотомера и т.н. Клиентите ще могат да поръчват всъдехода със стандартна триместна задна седалка или новата 2-местна версия „Executive“. Пространството за краката на пасажерите отзад е нараснало със 120 мм благодарение на новата колесна база.

Пълни детайли за новия Range Rover ще откриете в специалния материал на списание OFF-road.BG през септември.

Comments are closed.