mercedes-benz_vans_pickup_nissanDaimler и Renault-Nissan потвърдиха, че задаващият се пикап на Mercedes ще използва като база новия Nissan NP300 Navara. Новата машина на немците ще бъде проектирана от дизайнерите на Daimler и ще се произвежда в заводите на Nissan в Испания и Аржентина. Решението е част от стратегическото партньорство между Daimler и алианса Renault – Nissan.

Според боса на Mercedes Дитер Цетше по този начин значително ще се съкратят времето и разходите за разработка на подобен модел, при това в партньорство с доказан производител. Сходно е и мнението на колегата му Карлос Гон, според който съвместната разработка ще позволи да се споделят инвестициите в заводите, които ще произвеждат новите машини. Интересна е новината, че скоро се очаква и Renault да пусне свой вариант на еднотонен пикап, който подобно на Mercedes тръка, ще е дериват на Navara.

Макар Mercedes да фокусира бъдещия си пикап към пазарите в Европа, Австралия, Азия, Латинска Америка и Африка, не е изключено машината да се предлага и на пазара в САЩ. Поне така твърди шефът на Mercedes в щатите Стив Кенън. Според Кенън, вариантът за това е, моделът да се предлага на североамериканския пазар като луксозен пикап, а не като бизнес превозно средство. Продажбите могат да са в обем от 10 000 бройки годишно, а решението за такъв ход ще бъде взето до края на годината.

Comments are closed.