Последното поколение на Kia Sorento претърпя леко освежаване за пазара в Северна Америка. Всъдеходът за моделната 2013 година е с минимални освежения отвън и отвътре. Външният вид е пипнат съвсем леко, с малка модификация по предницата, нови цветови акценти и 17-инчови лети джанти. Топ вариантът на корейския SUV ще бъде с хромирани ауспуси, LED-светлини отзад и 18-инчови колела.

В интериора, още базовото ниво е оборудвано с пълен ел. пакет, климатизация, телескопичен волан и висококачествена аудиосистема. Сред новите опции е информационно-развлекателната система UVO и пакет Convience Plus, който предлага електрически регулируема седалка на водача и кожен волан. Следващото ниво EX е стандартно с кожени седалки и двузонов климатроник, а най-високото оборудване, освен горепосочените включва предни седалки с подгряване и вентилация, стоманени спортни педали, осветление в краката на водача и пасажера и др.

В САЩ и Канада новият Kia Sorento ще се предлага с три бензинови двигателя, всичките стиковани с 6-степенна автоматична трансмисия. По—малките бензинови варианти са с работен обем 2,4 литра. Единият, MPI, е с мощност 175 к.с. и 229 Нм въртящ момент. Вторият, GDI е съответно със 191 к.с. и 245 Нм.
Върховата моторизация е поверена на 3,5-литров V6 с 276 “коня” и 336 Нм въртящ момент. Новият Kia Sorento се предлага както с предно, така и с 4х4 задвижване.

Comments are closed.