АВТО 4x4 / премиери

РеVOLVOлюция: обновени Volvo XC60 и XC70

volvo_xc60_xc70_revolvolutionОбновените Volvo XC60 и XC70 са част от общо 6 рестилизирани модела, които шведският автомобилен производител представи под мотото реVOLVOлюция. Промените са засегнали екстериорния и интериорния дизайн и различни нововъведения във всеки един модел.

Новият екстериорен дизайн на бестселъра Volvo XC60 придава градски „привкус“ на автомобила с иновативните предни фарове и хоризонталните линии на решетката с хромирани барове подчертават ширината на автомобила. По отношение на интериора промените са значителни. В това число влизат нови дървени апликации, тапицерия на тавана, текстилни B-колони, метални рамки около въздуховодите и светлинните контролни инструменти.

Системата Corner Traction Control е вече част от стандартното оборудване на Volvo XC60. Тази система предотвратява недозавиване на колата в остри завои. Благодарение на нея се подава точно определено количество спирачна сила на вътрешните колела, докато технологията прецизно контролира ускорението на външните. В новото Volvo XC60 има и усъвършенствани системи за задвижване на 4-те колела, както и Hill Descent Control, който автоматично контролира скоростта на автомобила при шофиране по стръмни склонове.
volvo_xc60_xc70_revolvolution (1)
Редица дизайнерски елементи по екстериора подчертават модерния вид на Volvo XC70. Подобно на V60, задните седалки на XC70 се сгъват в съотношение 40/20/40. Благодарение на тази опция товарното пространство на автомобила може да нарасне от 575 литра до 1600 литра. В помощ на водача се предлага и електрическо задвижване на задната врата.

Всички 6 обновени модела на Volvo са с оптимизиран разход на гориво и въглеродни емисии. Интересно подобрение в новите модели е и осветлението. Опцията Cornering light осигурява повече светлина за шофьора в ъгъла, който гледа, когато завива или паркира автомобила. В моделите като стандарт влиза и системата за сигурност City Safety. Тя работи при скорост до 50 км/ч и предпазва шофьора и спътниците му от нискоскоростни сблъсъци.

Новaта моделна гама на шведския бранд е достъпна с още редица технологии като Pedestrian detection, Road sign information, BLIS, Cross Traffic alert и много още други.

Comments are closed.