chevrolet_niva_concept_1Смесеното предприятие GM-AvtoVAZ ще представи концепт на бъдещия Chevrolet Niva по време на автомобилния салон в Москва (Moscow Motor Show) след 2 седмици. Компанията пусна две тийзър картинки на всъдехода, като обещава той да е доста модернизиран когато излезе в сериен вариант.

chevrolet_niva_concept_2Концепцията, която ще види мскоро, ще ни даде точен поглед върху това, какво да очакваме от второто поколение Chevrolet Niva и изглежда моделът ще продължава да е пълноценен 4х4 автомобил с възможности извън пътя, а няма да се превърне в лигав градски кросоувър. След заигравка със затъмнените изображения, компютърни специалисти успяха да разкрият малко повече от външния вид на модела, като се вижда, че дизайнът е по-рафиниран в сравнение с този на настоящия модел.

chevrolet_niva_concept_3Това, което също е видно е, че концептуалният Chevrolet Niva ще бъде със сериозен клирънс, оф-роуд гуми, куки за теглене и допълнителни светлини, което дава ясен сигнал, че всъдеходът ще е прицелен към оф-роуд ентусиастите, макар, че дизайнът няма да е толкова ръбат като преди. Очаква се настоящият 1,7-литров двигател с 81 к.с. да бъде заменен с 1,8-литров от PSA, развиващ 135 к.с.

Концепцията на Chevrolet Niva, както вече споменахме, ще видим след 2 седмици в Москва, а производството на серийния модел ще започне през декември.

Comments are closed.