Дали слуховете за Bentley SUV някога въобще ще престанат? Едва ли! Последните години, поне два пъти годишно се зачеква темата и шушукането ще престане едва когато Bentley рещи дапусне всъдеход. Това, че е под чадъра на Volkswagen дава достъп на британската марка до огромни ресурси в тази насока и разходите и времето за създаването на модел с повишена проходимост са значително по-малки.

Платформата PL71 на VW, която е в основата на Audi Q7, Porsche Cayenne и Volkswagen Touareg, би могла да е перфектна база за Bentley SUV, който по последна информация ще се задвижва от W12 двигател.

Кристоф Джорджис, президент и оперативен директор на Bentley Motors твърдо заяви, че марката изследва потенциала на собствен SUV и дори би могло да видим концепт по време на автосалона в Женева другия месец.

Не по-малко важно е да не забравяме, че още една марка от Volkswagen group също работи върху собствен високопроходим модел. Както скоро писахме, Lamborghini подготвя свой SUV за автосалона в Пекин в края на април.

Дали  Volkswagen ще пусне всъдеходни мъдели на своята луксозна или суперспортна марка, или и двете, остава да видим…

източник: worldcarfans.com

Comments are closed.