peterhansel_x-raid_dakar2014Няколко месеца след финала на рали Дакар 2013 в Сантяго с втора отборна победа на Monster Energy X-raid Team, ASO обяви първите факти за следващото издание на ралито. Докато целият керван на надпреварата ще преминава през добре познатите домакини Аржентина и Чили, мотоциклетите ще трябва да се отклонят за кратко и до Боливия.

Дакар за пореден път ще е предизвикателство за Monster X-raid Team, който ще търси поредна победа, отново завоювана от Стефан Петерханзел и Жан-Пол Котре. Петерханзел се присъедини към отбора през 2009 г. и спечели състезанието през 2012 и 2013 г. След тези две победи, опитният пилот записа общ брой от единадесет челни места в легендарното рали, като шест от тях са с мотоциклет.  47-годишният Стефан впечатлява с качеството си да е спокоен и безпогрешен точно когато е най-напечено в маратона.

Рали Дакар 2014 ще стартира на 5-ти януари в Розарио, Аржентина – недалеч от Буенос Айрес. От там състезателите ще поемат през Андите към Салта, където ще е почивният ден на 11-ти януари. След това ще продължат на север. Само мотористите ще направят отклонение до Боливия, докато останалите ще тръгнат директно към Чили и известната пустиня Атакама. На 18-ти януари участниците в 35-тото издание на рали Дакар ще пресекат финалната линия във Валпарисо, западно от Сантяго.

Comments are closed.