Международни / Рали Новини

Улевалсетер на старта на Africa Eco Race 2015

Pal_Anders_Ullevalseter_africa_eco_race_2015-1Около тридесет мотоциклетисти ще застаната на старта на Africa Eco Race 2015. По класическия маршрут на рали „Париж – Дакар“ в Африка ще бъде повече от интересно в категорията на двуколесните, след като все по-големи имена ще мерят сили по трасетата в Мароко, Мавритания и Сенегал. Общо 13 ще са представените националности в класа, сред пилотите ще има и две дами.

Голямата новина е завръщането на норвежкия ветеран Пал Андерс Улевалсетер в света на рали-рейда. След като си даде едногодишна почивка, 47-годишният норвежки ветеран е готов отново да поеме в пясъците. Улевалсетер, обаче, сега залага на Africa Eco Race 2015, вместо на рали Дакар, където обикновено сме свикнали да го виждаме.

Това ще е дебют за норвежеца на организираното от Рене Метж и Жан-Луи Шлесер състезание, но съвсем няма да е първото му рали в Африка – частният пилот на КТМ има няколко участия в рали Дакар, рали Мароко и други надпревари на Черния континент.

Pal_Anders_Ullevalseter_africa_eco_race_2015-2Пал Андерс Улевалсетер се състезава в пустинните маратони от 2002 година, като винаги е в топ 10 на рали Дакар. Най-доброто му постижение е второ място в маратона, вече на трасетата в Южна Америка, а на последното състезание отпадна още във втория етап.

За Africa Eco Race 2015, Улевалсетер свенливо отказва да коментира дали целта му е победата. Но всички знаем, че той ще гони само и единствено победата в класическата надпревара. Висока цел, при положение, че нямаше много време за подготовка през годината (само участие в Merzouga Rally в Мароко преди 2 месеца).

Comments are closed.