Volkswagen CrossBlue бе представен на автомобилното изложение в Детройт по-рано този месец. Концептуалният кросоувър представлява уникална комбинация от семеен ван, автомобил с повишена проходимост и технологичен демонстратор.

Концептът с 6 места предвещава нов SUV за американския пазар, позициониран между Tiguan и Touareg. Когато влезе в серийно производство, обаче, Volkswagen CrossBlue ще бъде с класическата 7-местна конфигурация. Автомобилът е разработен върху новата MQB платформа, като е дълъг 4986 мм, широк 2014 мм и висок 1732 мм.

Задвижването на кросоувъра е поверено на хибридна система, съставена от екологичен дизелов двигател с мощност 190 к.с. и два електромотора, които в комбинация създават уникална 4х4 система. Технологията във Volkswagen CrossBlue е с 4 режима на движение – E mode, Eco mode, Sport mode и Offroad mode. Съответно първият режим е с изцяло електрическо задвижване с пробег до 30 км, вторият оптимизира разхода, третият комбинира мощта на ДВГ и електромоторите, а четвъртият е за преодоляване на тежки терени.

Серийната версия на Volkswagen CrossBlue вероятно ще видим през 2015 година.

Comments are closed.