Интересно

Заводът на Great Wall край Ловеч тръгва през февруари

Заводът на Литекс Моторс, който ще отвори официално врати в началото на следващата година, разполага с най-модерното техническо оборудване и иновативни системи за управление на процесите в автомобилната индустрия. Качеството на автомобилите, които ще се произвеждат е гарантирано благодарение на стандарта, който се прилага за проверка на всяка една отделна операция.

В процеса на производството всеки автомобил преминава през 7 точки за контрол на качеството на поточната линия, след което получава индивидуален паспорт и сертификат за качество. Системата за контрол проследява индивидуално всеки един автомобил и дава информация за всички операции, извършени от служителите по него. В допълнение на това, всеки модел се тества финално и на писта с над 30 различни видове настилки, непосредствено до завода.

В компанията към момента за заети над 120 души, като средната възраст на инженерите е 25 г., а на операторите на поточната линия – 19 г. Всички служители преминават продължителни специализирани обучения. В екипа, който ръководи завода на Литекс Моторс участват и мениджъри с дългогодишен опит в производството на водещи световни автомобилни марки. В процеса на производството, при пълен капацитет на завода от 50 000 автомобила годишно, в него се очаква да бъдат заети над 2000 души.

С официалното откриване на завода в началото на 2012 г., компанията ще започне и производството на автомобилите за пазарите в страната и чужбина, като плановете на Литекс Моторс са за реализиране на над 2000 автомобила догодина. В момента в завода на компанията се извършва пробното производство, от което вече са направени над 10 автомобила от пътническия модел Волекс и пикапа Стийд. Поради големия интерес на потребителите към автомобилната марка, дилърската мрежа на Great Wall с 13 представителства в страната предлага налични автомобили от внос, като от м. септември досега има над 200 заявки.

Автомобилите от Литекс Моторс са с топ оборудване, топ цена, 5 години пълна гаранция и данъчен кредит. За моделите с бензинов двигател компанията предлага и фабрична газова уредба, която запазва мощността на автомобила и намалява разходите за гориво с над 70%. В тази връзка Литекс Моторс ще си партнира с водещи производители на LPG системи – холандската Vialle и италианската BRC.

Comments are closed.